Sportsfyssen har pt. ingen osteopat ansat, men vi søger.

Osteopati handler som udgangspunkt om at finde den primære årsag til dine smerter og behandle dette. Er dit system ude af balance, kan osteopaten hjælpe dig på vej med at skabe forståelse, give behandling og vejledning.

Osteopatien bygger på følgende principper:

– At din krop fungerer som en helhed. Er der ubalance et sted, kan det påvirke andre systemer.
– At din krop besidder selvhelende og selvregulerende mekanismer, som under de rette betingelser holder din krop sund og rask.
– At din krops funktioner og strukturer er indbyrdes afhængige.

Osteopatiens historie

Andrew Taylor Still (fra USA) begyndte i 1870’erne at arbejde med fri blodcirkulation og nerveforsyning ved manuel behandling. Han udviklede frem til sin død i 1917 mange manuelle teknikker, og han oprettede skoler hvor den vigtigste lære var anatomi, anatomi og anatomi. Behandlingsformen bliver stadig udviklet og er en del af sundhedssystemet i bl.a. USA og England.

Undersøgelse

Indledningsvis optages en grundig sygdomshistorie, hvor der spørges ind til dit aktuelle problem, samt din krops funktioner, traumer, sygdomme, medicin m.m.. Dette for at kunne danne et billede af kroppens sundhedstilstand samt hvor der er behov for behandling og/eller råd om ændringer i kost, motion, livsstil m.m.

Ud fra en helhedsorienterede tilgang vurderes hvad der er nødvendigt at behandle og hvad du selv er nødt til at gøre for at skabe optimale betingelser for at kroppen kan hele og fungere optimalt.
Der kan være behov for at inddrage andre faggrupper såsom en diætist, træningsvejleder, fysioterapeut, psykolog eller lignende.

Behandling

Ud fra undersøgelsen vurderes, hvilke manuelle behandlingsteknikker der er relevante for dig,
det kan være:

– Kranio-sacral terapi
– Præcis mobilisering og manipulation af led (kan være alle kroppens led)
– Stræk af fascier (bindevæv der forbinder muskler, knogler, organer, kar og nerver)
– Muskelafspændende teknikker
– Arvævsbehandling

Behandlingen er primært blide manuelle teknikker, hvor der ikke anvendes nogen apparater.

Kranio-sacral terapi

Kranio sakral terapi er en mild behandlingsform, hvor knoglerne i kranie, ansigt, rygsøjle og korsben mobiliseres blidt med ganske lette tryk og bevægelser.

Behandlingen bygger på en teori om at der findes en kranio-sacral (rytme/puls) i kroppen.  Din hjernevæske pumpes rundt omkring hjernen og rygmarven med en hastighed på 6-12 gange i minuttet. Det er vigtigt at der er fri bevægelighed mellem knoglerne i kraniet, hele rygsøjlen, korsbenet og membranerne imellem knoglerne for at væsken kan passere frit, symmetrisk og rytmisk. Slag eller stød, influenza, chok, stress og andre påvirkninger, som kroppen udsættes for, kan give nedsat bevægelighed og blokere bevægelserne i det kranio-sakrale system og dermed påvirke den kranio-sakral rytme. Ved hjælp af meget lette tryk på hovedet, i ansigtet, nakken, kæberne, på særlige steder på rygsøjlen og på korsbenet, forsøges spændinger og blokeringer fjernet, så den kranio-sakrale rytme kan optimeres.

Book en tid. Du kan bestille tid til behandling, via telefon: 21708633 eller mail: mail@sportsfyssen.dk

Bemærk: Der gives ikke tilskud fra den offentlige sygesikring eller Sygeforsikring “Danmark”.
Nogle sundhedsforsikringer dækker osteopatisk behandling, henvend dig til egen forsikring.