Projekbeskrivelse

Mathias er uddannet i 2006. Efter et par år på rigshospitalet, har han siden 2008 arbejdet på klinik i Hellerup. Her har Mathias beskæftiget sig med alle typer patienter og skader, lige fra babyer og børn med skæve nakker og motoriske vanskeligheder til kontorfolk med dårlige rygge og idrætsudøvere med udfordrede led og muskler.

Mathias’ tilgang til fysioterapien bunder i en filosofi om, at det er de samlede livsforhold, der gør indvirkning på kroppen og har indflydelse på en skade. Hvis du går og døjer med smerter eller funktionshæmning, vil Mathias kigge på alle de dele af dit liv, der kan være mulige årsager til at de er opstået, og som kan forhindre dig i at hele igen. Det kan være alt fra et travlt arbejdsliv, manglende søvn eller for ivrig træningsprogression til biomekaniske dysfunktioner i dine led samt uudnyttede ressourcer i dine bevægestrategier og muskelfunktion. Mathias mener at kroppen har en fantastisk evne til at hele sig selv. Nogle gange har den dog behov for en hjælpende hånd og et lille skub i den rigtige retning. Sammen vil Mathias og dig finde ud af, hvad der skal til for at få dig på rette spor.

Mathias trækker på en bred vifte af viden og færdigheder indenfor manuel terapi og akupunktur, samt el-terapi og træning. Han nyder at bruge sine hænder i behandlingen og glædes over den umiddelbare effekt, det oftest giver at arbejde manuelt med overbelastet og skadet væv. Han har gennem årene løbende videreuddannet sig og taget kurser indenfor bl.a. løbestilsanalyse, akupunktur og osteopatiske manipulationsteknikker.

Særligt løberelaterede skader ligger Mathias’ hjerte nær. Den frihedsfølelse som løb giver, bruger han selv som et mentalt frirum, som han nødigt vil miste. Mathias ved af egen bitter erfaring hvor frustrerende det er at have pådraget sig en skade og være afskåret fra løb. Aktuelt er han helt skadesfri- måske efter endelig at have lært at tage sin egen medicin.

Mathias vil betegne sig selv om en glad motionist, der en gang imellem forsøger at give den fuld skrue på landevejen. Det har, utroligt nok, ført til at han i 2014 var med til at vinde DM for hold på marathondistancen med Sparta.

Mathias har med sin tid 2:35:30 heldigvis ikke slået chefens PR – men han håber, at der kunne være endnu et gyldent skud tilbage i stængerne.