Mit navn er Valdemar Solok, og jeg kører triathlon på elite niveau. Til daglig træner jeg sammen med Søllerød svømmeklub, Bagsværd atletik og KTK86 eliteteam. Ved siden af sporten studerer jeg på Falkonergårdens gymnasium, hvor jeg bliver student i Juni 2021. 

Jeg startede med triathlon i 2012, hvor jeg var ti år. På det tidspunkt havde jeg gået til cykling i to år, men da min far foreslog en prøvetræning i Sigmatri var jeg solgt fra første træning. Jeg startede året efter til svømning i Søllerød Svømmeklub, da jeg hurtigt kunne se, at man skulle være god til at svømme for at være god til triathlon. Siden da har jeg bevæget mig igennem ungdomsrækkerne i dansk triathlon, som indebærer ungdoms landsholdet, junior landsholdet og nu U23-landsholdet.

Mine bedste resultater indtil videre er en 23. plads til junior VM, 3. plads til en junior europa cup og en 3. plads i den samlede DM serie for seniorer.

Jeg bruger ugentligt ca. 25 timer på træning, og når træningsmængden er så høj er det umuligt ikke at løbe ind i skader, både store som små. Jeg sætter derfor stor pris på Sportsfyssens kompetancer og støtte, så jeg både til træning og konkurrence kan stå så skarpt som muligt.

Mine mål i denne sæson er at klare det godt til U23 EM og VM i kort distance triatlon, samt at kæmpe med om titlen som dansk senior mester. 

Mine langtidssigtede mål er, at kunne kæmpe med om medaljerne til de store internationale mesterskaber, samt at kvalificere mig til OL, hvor der både køres individuelt og som holdkap.